Veiligheidsnormeringen

EN ISO 20471

De EN ISO 20471 is de Europese norm voor de veiligheidseisen en tests van High-Visibility Clothing, die wordt gebruikt om de geschiktheid en duurzaamheid van retro reflecterende materialen te certificeren.

 

Oeko-Tex Standard 100

Oeko-Tex is een gezondheidskeurmerk voor textiel dat eisen stelt aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen. Denk aan bijvoorbeeld zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Blaklader producten staan er om bekend dat ze aan deze keurmerk voldoen.

 

Normeringen voor veiligheidsschoenen:

  • S1: Schoenen met deze normering hebben een neus van staal of composiet, en beschermen je voeten tegen vallende objecten met een energie tot 200 Joule. Beschikt over antistatische eigenschappen en een schokabsorberende hak.
  • S1P: De S1P is eigenlijk bijna hetzelfde als S1, maar dan met extra eigenschappen. De P in S1P staat voor stalen tussenzool.
  • S2: De S2 betekent dat de schoenen antistatische eigenschappen, een beschermende neus en een gesloten hiel hebben en tot 60 minuten waterdicht zijn.
  • S3: De eisen van de S3-normering zijn: gesloten hiel, antistatische eigenschappen, een schokabsorberende hak. Daarnaast zijn de schoenen waterdicht, hebben een geprofileerde loopzool en bieden bescherming tegen spijkerpenetratie.
  • S4: Een schoen voldoet aan de S4-normering als het bezit over: gesloten hiel, antistatische eigenschappen, schokabsorberende hak, gemaakt van volledig rubber of polymeren.
  • S5: De S5-normering wordt alleen gebruikt voor laarzen en houdt in dat de schoen een veiligheidsneus en een antipenetratie tussenzool heeft en waterdicht is.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »